Separuh masa sudah berlalu…

Assalamualaikum w.b.t

Bismillahirrahmaninirrahim,

Dengan nama Allah yg maha Pemurah lagi maha Mengasihani.

Sudah lama tidak meng-update blog ini. (ayat cliche). Penulis rasakan lebih kurang 5 hari atau lebih. Jangka masa 15 hari Ramadhan yg akhir ini sememangnya tidak dijangka oleh penulis. 15 hari ini bakal dipenuhi dengan pelbagai aktiviti yg tidak dijangka. Siapa sangka ALLAH mampu memberi rezeki yg kita inginkan selama ini sekelip mata sahaja. Selama ini, keluhan dan ketidak puasan hati sering terungkap di hati mengenai pengurusan pihak atasan dalam menguruskan pengajian perubatan penulis di IMU (International Medical University). Semua keluhan itu terjawab  dengan satu panggilan telefon sahaja.

Cukup. Maka BENARlah kata ALLAH.

Pohonlah dan berdoalah kepada Ku, nescaya akan Aku makbulkan

Apa yg kita sangka buruk, itulah yg lebih baik kepada kita. Apa yg kita sangka baik, itulah perkara yg buruk bagi kita.

Inilah pengajaran yg penulis peroleh dalam pertengahan Ramadhan kali ini. Nasihat penulis kepada pembaca, SENTIASA BERPRASANGKA BAIK DENGAN ALLAH.

1. Pada hujung minggu yg lepas, Alhamdullillah, penulis memperoleh satu pengalaman yg baru ketika menjadi fasilitator kem Remaja dan Ramadhan anjuran KRIM Pulau Pinang dan Masjid At-Taqwa Kepala Batas.

Kem Remaja & Ramadhan 2011

2. Sebuah pengalaman pertama yg berharga apabila diberi peluang untuk bersama adik-adik (umur 13-17 tahun) yg sangat ceria walaupun pada mulanya sangat-sangat awkward.

3. Menjadi fasilitator bukan satu perkara yg mudah, kita perlukan satu soft skill yg bijak untuk menarik minat mereka. Terima kasih kepada Hatim Ahmad yg menolong penulis menjaga satu kumpulan.

Post kali ini tersangatlah umum kerana ia hanya ringkasan kerana penulis sangat sibuk 2 minggu ini dimana 17hb akan ada interview dan 22hb (jika dapat offer) sudah akan masuk ke Uni. Insyaallah akan disambung semula jika ALLAH memberi masa yg lapang.

Tabahkan hatiku, Ya ALLAH

Terima kasih. Assalamualaikum.

p/s:

  • Terima kasih kepada pengunjung yg datang. Kebanyakannya semua datang dari hasil result search Google. Terima kasih. Teruskan mencari ilmu dan berkongsilah dengan saya.
  • Doakan kepada penulis supaya ALLAH permudahkan urusan pada esok hari.
  • Semangat perang BADAR akn mengiringi penulis, InsyaALLAH.
Advertisements

Ulasan daripada Pembaca

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s